Antica Provenza

ANTICA PROVENZA (1)
Dekorativni proizvod za zidove na vodenoj bazi za enterijere. Prostor koji je ukrašen ovom zidnom dekoracijom dočarava jedinstvenu lepotu renesansne Italije, a ujedno ističe prefinjen i tradicionalni ukus svog domaćina. Antica provenza je dostupna u 30 nijansi, koje je izabrao dizajner kompanije ORAZIO BRIGNOLA, kako biste i najobičniji prostor pretvorili u elegantno mesto za boravak. Lako se nanosi četkom za ovu dekoraciju, pa se preporučuje i ljubiteljima “uradi sam”. Može se brisati vlažnim sunđerom već nakon 20 dana od poslednjeg nanošenja.

antica-provenza-1

KARAKTERISTIKE NANOŠENJA

1 sat – suv na dodir

6 sati – za ponovno nanošenje

9m2 – 1 sloju na već pripremljenoj podlozi

 

TEHNIČKI PODACI

SASTAV akrilne smole u vodenoj emulziji, posebni pigmenti i reološki aditivi

Specifična težina 1,020 ± 0,020 kg / l

Tačka gorenja Nezapaljiv

Viskoznost prosečna 8000 CPS (Brookfield trulež. Broj 4 / 20rpm na 21 ° C)

Debljina sloja (um) Mokro Hemijsko = 70 = 10

PAKOVANJE: 5L – 2,5L

 

UPOZORENJA

· Zaštititi od smrzavanja.

· Ne primenjivati ​​pri temperaturama ispod 5 ° C.

· Nakon upotrebe isprati alat sa vodom odmah.

· Čuvajte na suvom mestu daleko od sunčeve svetlosti

 

CIKLUSI PRIMENE

· Novi zidovi:

Nakon svakog šmirglanja, očistiti zid sa vlažnom sunđerom.

Nanesite sloj četkom Akril fiksira (razređen sa vodom 1:7). Nakon najmanje četiri sata, nanesite dva sloja Antica Provenza (poželjno sa vunenim valjkom i bele boje za bolji završni dekorativni efekat). Nakon najmanje 12 sati, naneti Antica Provenza četkom (već data koja olakšava primenu), sa kratkim i ukrštenim prelazima ili sa rukavicom za efekat “Oblačno” posle 10-20 minuta aplikacija (varijacije vremena zavise od funkcije podloge, debljine nanošenja i temperatura okoline), ili lagano premazati sa odgovarajućom plastičnom špahtlom za završni efekat više starinske obrade.

Već obojeni zidovi:

– Sa boja lakih za pranje: gletovati i šmirglati ako je potrebno, očistite zid sa vlažnim sunđerom i četkom nanesite sloj akrilnog fiksativa (razređenog sa vodom 1:07). Posle najmanje četiri sata nastaviti kao sa novim zidom.

– Sa tempera boje ili praškastog kreča: ako je potrebno, očistite zid sa vlažnim sunđerom, nanesite sloj sa četkom Akril fiksativa (razređen 1:06 sa vodom) po celoj površini. Posle najmanje četiri sata  nastavite kao sa novim zidovima.

Napomena: Antica Provenza kao i kod svih premaza na tržištu, ako se nanese druga ruka samo na određenim mestima, na već osušeni proizvod, neminovno će se pojaviti završni nedostaci u dekoraciji zbog lokalizovanog bojenja.

 
 

 
 

BACK1

paleta PALETA BOJA