Atmosfere

ATMOSFERE
Atmosfera je dekorativni polutransparentni dekorativni materijal (velatura), na bazi akrilnih smola, koji nudi raznovrsne završne efekte. Služi za postizanje efekata na postojećim materijalima. Dostupan je u dve verzije: Mat i sjaj. Lak je za nanošenje, pa bilo da je u pitanju profesionalni dekorater ili ljubitelj “uradi sam” naći će u Atmosferi savršenog saveznika u cilju postizanja jedinstvenog izgleda tretiranih zidova.

atmosfere-1

 

UPUTSTVA ZA NANOŠENJE

1 sat za ponovno nanošenje

10-15m2/l zavisno od vrste završne boje

 

TEHNIČKI PODACI I KARAKTERISTIKE

SASTAV zasnovan na čistim akrilnim kopolimerima, agensima i specifičnim aditivima

Specifična težina 1030 ± 0030 g / l

Tačka gorenja Nezapaljiv

 Zapremina čvrstih 15%

Prosečna Viskoznost (Brookfield trulež broj 5 do 20rpm.): 12000 cps ± 0,500 do 21 ° C

PAKOVANJE: 2,5L – 1L

 

UPOZORENJE

Zaštititi od mraza. Čuvati na hladnom, suvom i provetrenom mestu.

 

CIKLUSI NANOŠENJA

Novi zidovi:

Naneti četkom sloj akrilnog fiksativa (razblažen 1:7 sa vodom). Posle najmanje četiri sata, naneti Vogue za glatki finiš ili Rustico Provenzale za “starinski efekat” (vidi tehničku tabelu za nanošenje) 

Zidovi su već obojeni:

– Sa boja na vodenoj bazi lakih za pranje: gletovati i šmirglati, ako je potrebno, očistite zid sa sunđerom, nanesite četkom sloj akrilnog fiksativa (razređenog 1:7 sa vodom), samo preko gletovanih delova. Posle najmanje četiri sata, naneti Vogue za glatki finiš ili Rustico Provenzale za “starinski efekat” ( vidi tehničku tabelu za nanošenje) 

– Sa tempera boje ili praškastog kreča: gletovati i šmirglati ako je potrebno, očistite zid sa vlažnim sunđerom, nanesite četkom sloj akrilnog fiksativa (razređenog 1:6 sa vodom) preko cele površine. Posle najmanje četiri sata, naneti Vogue za glatki finiš ili Rustico Provenzale za “starinski efekat” ( vidi tehničku tabelu za nanošenje) 

 

KAKO PRAVILNO NANETI ATMOSFERE

Završni sloj “koji se skida”

KORAK 1 Pripremite površinu na optimalan način (vidi ciklusi nanošenja)

KORAK 2 Nanesite četkom ili vunenim valjkom Atmosfere, na skoro 1 kvadratni metar površine

KORAK 3 Nastavite odmah na još vlažan zid sa izabranim alatom za završno uređenje (zapušač, sunđer, krpa, rukavice, češalj, valjak, špahtla)

Napomena: Ostavite uvek krajnje ivice 4-5cm Atmosfere  bez upotrebe alata: to će sačuvati korisne površine za savršen nastavak dekoracije za sledeće kvadratne metre. 

Završni sloj postignut na ovaj način će dovesti do intenzivnijeg rezultata u odnosu na sistem “za nanošenje”.

 

Završni sloj “koji ostaje”

KORAK 1 Pripremite površinu na optimalan način (vidi ciklusi nanošenja)

KORAK 2 Nanesite Atmosfere razređene sa 20% v/v vode uranjanjem izabranog alata za konačne dekoracije (zapušač, sunđer, krpa, rukavica) u proizvod i svaki put voditi računada se ukloni višak “presipanjem” (na primer na poklopac) da bi se postigao jedinstven finiš.

Napomena: da ne biste imali problema sa dobijanjem različitih boja, nemojte nanositi sloj na već osušenu boju. Završni sloj postignut na ovaj način će biti manje intenzivan nego sa sistemom “koji se skida”.

 

Završni sloj “velatura”

KORAK 1 Pripremite površinu na optimalan način (vidi  ciklusi nanošenja)

KORAK 2 Nanesite Atmosfere razređene do 50% vodom uranjanjem izabranog alata za konačne dekoracije (četka, krpa, rukavice) direktno u proizvod.

Napomena: da ne biste imali problema sa dobijanjem različitih boja, nemojte nanositi sloj na već osušenu boju.

 

BACK1

paleta PALETA BOJA